Altijd wind mee op de fiets

Motoren van de beste kwaliteit

Shimano Steps E6100

(Let op: Shimano Steps wordt niet aangeboden op onze Stabilo modellen.)

Sinds bijna 100 jaar is het Japanse merk Shimano veruit de grootste producent van fietsuitrustingen. Alles begon voor hen in 1921 met de vrijlooptechniek en sindsdien is de technologie in de fietswereld met rasse schreden vooruit gegaan. Shimano behoorde al die tijd tot de voortrekkers op dit gebied en het merk levert vandaag de dag de beste fietsmotoren ter wereld.
U vindt ze bij PF Mobility. Wij gebruiken het topsysteem Shimano Steps E6100, die de beste rijondersteuning garandeert wanneer u buiten de stad rijdt. De krachtige, maar lichte motor, die zich tussen de pedalen bevindt, garandeert dankzij de ingebouwde krachtsensor een optimale krachtoverbrenging van de pedalen naar de wielen, zodat het rijbereik maximaal is en u het maximum haalt uit uw inspanningen. Trapt u zachtjes, dan krijgt u een beetje ondersteuning, maar hoe harder u trapt, des te meer zal de motor u ondersteunen. De actieradius bedragt 40 à 50 kilometer als de accu volledig opgeladen is (bij een Side-by-Side) en bij gunstige weer- en windomstandigheden zal dit zelfs meer zijn. Concreet betekent “meer” wanneer u het laagste ondersteuningsniveau kiest en zelf meetrapt.
De elektrische ondersteuning is gemakkelijk op het gevoel te bedienen. Aan het stuur bent u via het LCD-scherm permanent op de hoogte over het batterijniveau, de actuele snelheid, de afgelegde afstand, het niveau van ondersteuning en veel meer.
Shimano Steps E6100 is uw trouwe partner voor al uw fietsritten, waar ook. Breng een bezoek aan onze fabriek in Timring en maak een proefrit op een fiets. Als dat moeilijk is voor u, dan komen wij ook graag bij u langs. Neemt contact met ons op om te weten wat de mogelijkheden zijn.

Let op: Shimano Steps wordt niet aangeboden op onze Stabilo modellen.

Heinzmann Direct Power

Als alternatief voor de Shimano Steps middenmotor zijn onze fietsen ook verkrijgbaar met een krachtige ingebouwde motor in het voorwiel. Deze motor die Direct Power genoemd wordt en gemaakt wordt door het Duitse Heinzmann is de ideale keuze wanneer u achteraf een motor op uw fiets wil monteren of wanneer u als gebruiker een alternatieve manier zoekt om de fiets voort te bewegen. Deze motor treedt in werking als hij het signaal krijgt van een speedsensor op de crank, die registreert dat de pedalen in beweging zijn. Op dat ogenblik kunt u ook de eventuele gashendel bedienen. De fiets wordt voortgestuwd door een combinatie van de speedsensor en/of gashendel, ondersteuningsniveau en de bewegingsactie op de pedalen. Een ideaal systeem wanneer u niet veel kracht in uw benen heeft.

De Heinzmann motor draait zo goed als geruisloos en met zijn krachtige prestatievermogen bent u zeker van ontelbare fietsritten mits u zelf uw beste beentje voorzet! Net als bij de Shimano Steps motor kunt u ook bij het Direct Power systeem in elke versnelling kiezen welk van de 3 ondersteuningsniveaus van de motor u op elk ogenblik wenst.

Bij de beide motorsystemen is het mogelijk om de accu op de fiets op te laden, maar denk eraan om de accu binnen op te laden zodra de temperatuur onder 10° C zakt; dat garandeert een langere levensduur van de batterij.

Let op: Direct Power wordt niet aangeboden op onze Duo modeller.

You're using an old browser

Ohh no… We're sorry, but you are using a browser that is too old to show you everything that this site is capable of. What a shame.

Instead, we recommend that you use one of the browsers mentioned below.

Thank you, for your understanding.

(Not recommended)