Altijd wind mee op de fiets

Motoren van de beste kwaliteit

Shimano Steps E6100

(Let op: Shimano Steps wordt niet aangeboden op onze Stabilo modellen.)

Sinds bijna 100 jaar is het Japanse merk Shimano veruit de grootste producent van fietsuitrustingen. Alles begon voor hen in 1921 met de vrijlooptechniek en sindsdien is de technologie in de fietswereld met rasse schreden vooruit gegaan. Shimano behoorde al die tijd tot de voortrekkers op dit gebied en het merk levert vandaag de dag de beste fietsmotoren ter wereld.
U vindt ze bij PF Mobility. Wij gebruiken het topsysteem Shimano Steps E6100, die de beste rijondersteuning garandeert wanneer u buiten de stad rijdt. De krachtige, maar lichte motor, die zich tussen de pedalen bevindt, garandeert dankzij de ingebouwde krachtsensor een optimale krachtoverbrenging van de pedalen naar de wielen, zodat het rijbereik maximaal is en u het maximum haalt uit uw inspanningen. Trapt u zachtjes, dan krijgt u een beetje ondersteuning, maar hoe harder u trapt, des te meer zal de motor u ondersteunen. De actieradius bedragt 40 à 50 kilometer als de accu volledig opgeladen is (bij een Side-by-Side) en bij gunstige weer- en windomstandigheden zal dit zelfs meer zijn. Concreet betekent “meer” wanneer u het laagste ondersteuningsniveau kiest en zelf meetrapt.
De elektrische ondersteuning is gemakkelijk op het gevoel te bedienen. Aan het stuur bent u via het LCD-scherm permanent op de hoogte over het batterijniveau, de actuele snelheid, de afgelegde afstand, het niveau van ondersteuning en veel meer.
Shimano Steps E6100 is uw trouwe partner voor al uw fietsritten, waar ook. Breng een bezoek aan onze fabriek in Timring en maak een proefrit op een fiets. Als dat moeilijk is voor u, dan komen wij ook graag bij u langs. Neemt contact met ons op om te weten wat de mogelijkheden zijn.

Let op: Shimano Steps wordt niet aangeboden op onze Stabilo modellen.

P20 voorwielmotor

Alle PF mobilitty P20 modellen zijn uitgerust met een krachtige en stille 36V/250W voorwielmotor geproduceerd door het Deense bedrijf ProMovec. Dit is een absolute sterke en compacte motor met een planetaire versnellingsset (versnellingsnaaf) die zorgt voor een zeer aangenaam rijcomfort. Planetaire overbrenging (ook wel bekend als’epicyclische tandwieltrein’) is een aanduiding voor een bepaald productieprincipe met betrekking tot de versnellings-wijze , waarbij het ontwerp van de motor zorgt voor de overdracht van een hoog koppel.
De in het voorwiel gemonteerde motor werkt in combinatie met een Lithium-Ion accu, gepositioneerd naast de stoel boven de achteras. De batterij kan worden opgeladen terwijl deze op de fiets zit, of losgekoppeld opladen b.v. binnenshuis. Bij voorkeur moet het opladen plaatsvinden bij kamertemperaturen (d.w.z. 10 gr. tot ca. 30 gr.Celcius); dit zorgt voor een zo lang mogelijke levensduur van de batterij.
Het motor- en batterijsysteem is een Deens ontwerp en ontwikkeld waarbij de nadruk is gelegd op design en hoge kwaliteitsnormen.
De ondersteuning van de fiets vindt over een zogenaamd systeem van de snelheidsaandrijving plaats. Een sensor op de pedalen registreert de bewegingen en zorgt ervoor dat u de best mogelijke assistentie van de motor krijgt d.m.v. 5 ondersteuningsniveaus . Na keuze van het assist-niveau , wordt de snelheid geregeld in overeenstemming met het gekozen niveau. Het assistniveau komt dus overeen met 10 km/h. (assistniveau 5 tot 25 km/h.) De fabrikant noemt dit systeem “PAS” dat een afkorting is voor Pedal Assist System, ook wel een op rotatiesensor gebaseerd ondersteuningssysteem genoemd.
Alle accu’s van deze fabrikant worden”onder groene omstandigheden” geproduceerd. Maximale milieu-overwegingen worden door PF mobility hierin meegenomen. Met deze achtergrond in gedachte kunt u veel fietsplezier hebben van uw driewielfiets met behulp van een moderne, sterke en milieuvriendelijke motor en accu-systeem.

You're using an old browser

Ohh no… We're sorry, but you are using a browser that is too old to show you everything that this site is capable of. What a shame.

Instead, we recommend that you use one of the browsers mentioned below.

Thank you, for your understanding.

(Not recommended)